Plenković dolazi u Mostar uoči otvaranja Sajma gospodarstva

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak i utorak drugi će put u svojem mandatu boraviti u službenom posjetu Bosni i Hercegovini. Pored susreta s brojnim političkim predstavnicima BiH, Plenković će u utorak otvoriti 20. Sajam gospodarstva Mostar.

Za kasne poslijepodnevne sate u ponedjeljak predviđen je njegov susret s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora BiH i premijerima Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Posavske županije, Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem, Draškom Dalićem i Marijanom Klaićem.

Plenković će u utorak imati neformalni sastanak s predsjedavajućim Vijeća BiH Denisom Zvizdićem, zatim će posjetiti Aluminij Mostar i sastati se s predstavnicima tvrtke, a onda će otvoriti Sajam gospodarstva, čiji je zemlja partner ove godine Hrvatska, treći put, poslije 2009. i 2012.

U Plenkovićevoj pratnji bit će potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Opširnije u Dnevniku večeras u 19 sati.