Plenković: “Maksimalno ćemo se angažirati na zaštiti Hrvata”

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, posjetio je u subotu Mostar, gdje je u sjedištu HDZ-a BiH predstavljena HDZ-ova kandidatska lista za parlamentarne izbore u Hrvatskoj za 11. izbornu jedinicu, gdje većinu birača čine hrvatski državljani u BiH.

Nositelj liste je Božo Ljubić, drugi je Željko Raguž, treći Vjekoslav Jeleč, a zatim slijede Davor Čordaš, Daniel Glunčić, Dragan Konta, Ivanka Mađar-Šimić, Ružica Šapina, Miroslav Piplica, Ankica Gudeljević, Dario Španović, Ivanka Barić, Goran Čogelja te Miro Grabovac – Titan.

“Lista HDZ-a u 11. izbornoj jedinici nema alternativu. Okupili smo predstavnike svih stranaka u Hrvatskom narodnom saboru BiH koje razmišljaju na sličan način o budućnosti Hrvata u BiH”, poručio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je pozvao birače da se registriraju do 31. kolovoza i iziđu na izbore koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli.

“Želimo se maksimalno angažirati na zaštiti Hrvata u BiH kao jednog od tri konstitutivna naroda, kao i na europskom putu BiH te funkcioniranju zemlje”, rekao je Plenković koji je ponovio da se zalaže za promjene bosansko-hercegovačkog ustava prema načelu federalizma.