Počela naplata parkinga kod Doma zdravlja Mostar

Korisnici usluga Doma zdravlja na mostarskom “Bulevaru” oduvijek imaju problema s korištenjem prostora za parkiranje koje se nalazi uz tu zgradu.

Reguliranje parkiranja na toj lokaciji do sada nije bilo, a mostarski Dom zdravlja je već odavno uputio zahtjev prema Gradskoj upravi da riješi problem kako bi korisnici usluga Doma zdravlja imali prostor za parkiranje svojih vozila.

Gotovo redovno se događalo da prostora za parkiranje vozila pacijenata doslovno nema jer su parkirališna mjesta zauzeta vozilima stanara, turista ili običnih građana koji ostavljaju svoje automobile na prostoru gdje parking nije naplaćivan.

Rješavanje tog problema je više puta i dugo najavljivano, da bi konačno ovih dana Grad Mostar koji je i stvarni vlasnik spomenutog parkirališta naložio mostarskom poduzeću MO PARKING da uspostavi regulaciju parkiranja na toj lokaciji.

Tako su ovih dana rampe, koje su odavno postavljene, stavljene u funkciju, a djelatnici MO PARKINGA su krenuli s probnom regulacijom parkiranja koja podrazumijeva naplatu parkiranja za sve one koji nisu korisnici usluga Doma zdravlja.

S druge strane, namjera i Doma zdravlja, ali i MO PARKINGA jest da se pacijentima koji u Dom zdravlja dolaze sa svojim vozilima omogući besplatno korištenje parkirališnih mjesta.

Zbog kompliciranosti takvog razdvajanja na one koji moraju plaćati mjesta i one koji nisu na to obvezni, uspostavljen je, za sada, probni sustav regulacije parkiranja vozila.

Iz mostarskog Doma zdravlja zbog ovih zahtjevnih aktivnosti pozivaju građane na strpljene i razumijevanje zbog mogućih zastoja i gužvi pri ulasku na parkiralište.

Izvor: Jabuka.tv