Počele pripreme za 3. Humanitarni nogometno-glazbeni spektakl u Šujici

Zaklada “Dr. Franjo Nevistić” već godinama djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Herceg-Bosni, a posebno u Šujici u općini Tomislavgrad.

U proteklih nekoliko godina, zajedničkim humanitarnim akcijama, Zaklada”Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba i mještani Šujice, uz veliku pomoć dobročinitelja, postigli su vidljive rezultate: izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana u OŠ u Šujici, u tijeku su radovi obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” u Šujici te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim te drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.

Treću godinu zaredom nastavlja se organizacija Humanitarnog nogometno-glazbenog spektakla te se ponovno prikupljaju sredstva za obnovu Hrvatskog doma kulture “Stjepan Radić”. Ovaj Dom, koji je oštećen u Domovinskom ratu, imao je važnu ulogu u odrastanju mnogih generacija. Tu su se održavala razna natjecanja poput onih folklornih ili glazbenih te se može reći da je Dom zapravo bio jedino mjesto održavanja kulturnih događanja u Šujici i šire.

Humanitarni nogometno-glazbeni spektakl ove se godine održava 10.08., naravno u Šujici, a program ostaje isti kao i proteklih godina: nogometni turnir na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem će uz lokalne ekipe sudjelovati i Humane zvijezde (naši Vatreni, glumci, pjevači), reprezentacija svećenika Hrvatske, reprezentacija Herceg-bosanske županije (nogometaši, političari, liječnici…), koji su već nebrojeno puta dokazali humanost i solidarnost sa svojim narodom, te lokalna nogometna ekipa Šujički veterani. Kao i prošle godine, očekujemo dolazak i nastup “Prvog Vatrenog”, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Nakon turnira će se održati veliki koncert Mate Bulića, a na pozornici će mu se pridružiti Amir Kazić Leo, koji godinama igra za ekipu Humanih zvijezda. Kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren u svrhu obnove Doma kulture “Stjepan Radić”.

Istog dana u 12 sati, u središnjem parku u Tomislavgradu, podignut će se spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu, kao zahvala za sve dobro što je učinio za hrvatski narod. Spomenik je umjetničko djelo Duvnjaka, akademskog kipara Ilije Skočibušića, a spomenik podižu Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, Zaklada “Dr.Franjo Nevistić” iz Zagreba uz podršku Općine Tomislavgrad i velikog broja Duvnjaka i gospodarstvenika.

Mnoge javne osobe, bivši sportaši i istaknuta politička imena na ovaj dan posjetit će Tomislavgrad, a potom Šujicu. Neki od najavljenih imena su: Milan Bandić, Milijan Brkić, Dragan Čović, Miroslav Škoro, Andrija Mikulić, Ivić Pašalić, Ćiro Blažević, bivši nogometaši iz sastava Humanih zvijezda (Goran Vlaović, Boris Živković, Mate Bulić u ulozi golmana, Slaven Kenzović) te ovogodišnji Vatreni Zlatko Dalić i Dražen Ladić.