Počele ”Šantićeve večeri poezije”

U Parku Alekse Šantića u Mostaru, njegovom rodnom gradu jučer su svečano otvorene ”Šantićeve večeri poezije”. Oni koji znaju za Aleksa Šantića, znaju i za njegovu Eminu. Njegovom poznatom pjesmom o mostarskoj ljepotici Emini svečano je otvorena najstarija pjesnička manifestacija u regiji. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić otvorio je 98. Šantićeve večeri poezije.
Vjerujem da ono što je Šantić radio, pomoći će gradu Mostaru da postane Europska prijestolnica kulture”, poručio je mostarski gradonačelnik.

Manifestacija se održava još od 1920. godine neprekidno. Da se radi o značajnoj manifestaciji posvjedočio je dolazak brojnih ljubitelja Šantićevog lika i djela, ali i predstavnika svih razina vlasti.
Kad spomenemo Mostar, jedna od čestih asocijacija je i Aleksa Šantić pjesnik koji je za sva vremena svojim pjesmama ovjekovječio svoju ljubav prema Mostaru. Zaslužuje da ga se sjećamo i mladim ljudima govorimo o njegovim djelima i njegovom liku”, poručila je potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović

Samoj svečanosti, prethodilo je i polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Šantićevom grobu u Bjelušinama kod Mostara. Šantićeve večeri poezije traju do 16. listopada. Po prvi put održavaju se na području cijelog grada kojem je Šantić ostavio bezvremenske i snažne poruke mira, ljubavi i tolerancije.