Počeli “Dani šljive 2017.” Prozor – Rama

Svečano je otvorena tradicionalna manifestacija „Dani šljive 2017“ Prozor-Rama, odnosno 12. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma. Više od 80 izlagača iz cijele BiH, pa i šire predstavilo je svoje proizvode i usluge.

Općina Prozor – Rama je kraj koji je nadaleko poznat po uzgoju šljiva zbog čega i ova manifestacija nosi naziv “Dani šljive”. O uzgoju šljiva kao i o stanju poljoprivrede u ovom kraju predavanje je održao profesor Vjeloslav Selak.

Sajam su svečano otvorili Ivanka Miličević Capek iz Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije i načelnik općine Jozo Ivančević.

Za iduću godinu, načelnik je najavio kako će Rama kroz projekt prekogranične suradnje s općinom Vrlika raditi na izgradnji hotela na jezeru. Upravo su ovakvi sajmovi, prilika za takve poslovne suradnje. U sklopu sajma održat će se i brojni okrugli stolovi, prezentacije i dodjeliti nagrade za najbolje domaće pripravke. Stoga je sajam kao takav uvršten u mnoge sajamske godišnje kalendare poslovnih ljudi u cijeloj regiji.