Počinje SP: Domaćini otvaraju prvenstvo

Njemačka i Danska organizatori su Svjetskog rukometnog prvenstva koje započinje danas, a završava 27. siječnja. Upravo će domaćini otvoriti svjetsku smotru, prenosi Sport klub.

Prvenstvo se igra u četiri njemačka grada (Berlin, Hamburg, Köln, München) te dva danska (Kopenhagen i Herning). Njemačka se nalazi u grupi A zajedno s Rusijom, Francuskom, Srbijom, Brazilom i Ujedinjenom Korejom koja će biti i njihov prvi protivnik, dvoboj je na rasporedu u 18.15h. Inače, Republika Koreja izborila je nastup na SP kroz Azijske kvalifikacije, međutim kasnije je dogovoreno kako će na svjetskoj smotri nastupiti zajedno sa Sjevernom Korejom tako da je za nastup zatražena posebna pozivnica organizatora. Dvoboj će se odigrati u berlinskoj Mercedes-Benz Areni pred očekivanih 14 500 gledatelja.

Danska se nalazi u grupi C, pored njih tu su Norveška, Austrija, Tunis, Saudijska Arabija i Čile. Potonji su prvi protivnik, večeras od 20:15h, a Danci će svoje utakmici igrati u Kopenhagenu, Royal Areni koja može primiti do 13 tisuća gledatelja.

Njemačka i Danska biti će jedni od favorita natjecanja koje je okupilo 24 reprezentacije sa svih strana svijeta. Naravno, tu je i Hrvatska koja će svoje utakmice u skupini B igrati u Münchenu (Olympiahalle, 15 500 gledatelja). Prvi protivnik je Island (petak, 18h), a izabranici Line Červara sastat će se još sa Španjolskom, Makedonijom, Bahreinom i Japanom koji je također zaradio pozivnicu organizatora.

Skupina D okupila je Švedsku, Mađarsku, Katar, Argentinu, Egipat i Angolu. Dvoboji se igraju u glavnom gradu Danske.

Veliko finale održat će se u Herningu, dvorana Jyske Bank Boxen koja može primiti 12 tisuća gledatelja.