Poduzetnice iz Hercegovine predstavile kompanije veleposlanici Švicarske

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjeta Mostaru i susreta nj.e. Andree Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini.

Veleposlanica je naglasila kako temelj gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao. Poduzetnice iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Rame predstavile su svoje kompanije i pokazale zainteresiranost za izlazak na švicarsko tržište.

“Nemamo često priliku okupiti se u Mostaru u ovakvom poticajnom sastavu i na jednom mjestu razgovarati o poslovnim prilikama u i izvan naše zemlje. Danas smo od veleposlanice Rauber Saxer čuli zašto nam Švicarska može biti uzor u nekim segmentima života i rada, a imale smo i priliku saznati nešto više o poslovnim uspjesima žena u Hercegovini. Ovakvi susreti su prilika za uspostavljanje kontakata i početak poslovne suradnje na lokalnoj razini”, rekla je Amna Popovac, poduzetnica iz Mostara i organizatorica susreta.

Poduzetnice je prigodnim poklonima darivala Gloria prirodna kozmetika na bazi smilja. Nakon info susreta, domaćini iz SPARK poslovnog parka upriličili su obilazak prostorija SPARK-a i kompanije NSoft koje rade s mladima i osposobljavaju ih za poslove 21. stoljeća. Zajedno smo se još jednom uvjerili da imamo izvrsne mlade ljude koji znaju iskoristiti priliku kada im se pruži i žele ostati i živjeti u Bosni i Hercegovini.

Švicarsko veleposlanstvo podržava inicijative koje se bave poboljšanjem pristupačnosti javne uprave građanima na općinskoj razini, zaštitom okoliša, cyber sigurnosti i promocijom turističkih potencijala BiH.