Policija u HNŽ-u spremna za Euro: “Konzumirajte što manje alkohola”

U petak počinje Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj. Osim igrača koji se već tjednima spremaju i uigravaju, sprema se i policija HNŽ-a koja je započela intenzivne pripreme za predstojeće prvenstvo koje bi na području ove županije moglo biti razdoblje visokog rizika. Iz policije kažu kako će biti spremni za sve moguće pokušaje eskalacije nasilja. Nedjeljni dvoboj Turske i Hrvatske uvijek je utakmica visokog rizika u gradu na Neretvi. Imajući na umu posljedice ranijih sportskih događaja koji su prerastali u otvoreni huliganizam i podizanje međunacionalnih napetosti u Mostaru, postavlja se pitanje dočekuje li policija spremna prestojeće prvenstvo i koje mjere će poduzeti kako bi se očuvao javni red i mir.

Iako iz policije nisu htjeli precizirati koliki broj policaja će biti na ulicama Mostara, ipak su potvrdili da će imati pomoć i specijalne policije, a osim Mostara mjere predostrožnosti poduzete su i diljem Hercegovine.

“Grad Mostar je odobrio gledanje utakmica na sjevernom ulazu stadiona Zrinjskog. Jedan dio naših policijskih službenika osiguravat će te događaje. Pojačan nadzor bit će i u Stocu, ali i u ostalim gradovima naše županije u kojima će se gledati Europsko prvenstvo na otvorenom. Poručujem navijačima da podržavaju reprezentacije koje su im bliske, ali da konzumiraju što manje alkohola”, izjavio je za Našu TV Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Ove godine po prvi put bit će organizirane fan-zone diljem BiH za grupno gledanje utakmica. Organizator je Navijačka udruga “Uvijek vjerni” koja je pozvala sve navijače na fer i korektno navijanje, a za sve posjetitelje su pripremili mnoštvo sadržaja i iznenađenja.