Portugal izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva

Ricardo Quaresma golom u 117. minuti okončao je nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Portugal je bio bolji u osmini finala i u četvrtfinalu će se ogledati s Poljskom.

Hrvatska, koja je osvojila prvo mjesto u skupini u prvoj fazi natjecanja, bila je nešto bolja momčad u dotadašnjem dijelu susreta u Lensu, no u produžetku Ivan Strinić je izgubio loptu, Portugalci su pokrenuli protunapad, udarac Cristiana Ronalda uspio je zaustaviti Vedran Subašić, no u blizini se našao Quaresma i okončao hrvatske nade i želje na ovom natjecanju.

Poljska je ranije u subotu izborila četvrtfinale poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Švicarske. Rezultat poslije produžetaka bio je 1:1. Autogol Garetha McAuleyja bio je kraj puta za Sjevernu Irsku, koju je eliminirao Wales. Velšani u četvrtfinalu idu na boljeg iz ogleda Mađarska – Belgija koji je na rasporedu u nedjelju u 21 sat.

Prvi nedjeljni ogled osmine finala je Francuska – Republika Irska, u 15 sati. Njemačka i Slovačka na teren će u 18 sati.