Poslodavci od političkih stranaka traže podršku za bolji poslovni ambijent

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) proslijedilo je najvećim političkim strankama, koje će sudjelovati na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, dokument “Što poslodavci očekuju od vlasti”.

U tom strateškom dokumentu, koji je ranije predstavljen javnosti, od političkih stranaka koje će sudjelovati na Općim izborima traži se da podrže zahtjeve poslodavaca radi postizanja boljeg poslovnog ambijenta.

Taj strateški dokument rezultat je javne rasprave u kojoj je sudjelovalo više od 20.000 poslodavaca (članica UPFBiH). Krajem kolovoza tekst je usvojio Izvršni odbor UPFBiH.

“Predstavnicima političkih stranaka dostavljeni su zahtjevi koji se odnose na izmjene Zakona o PDV-u, rasterećenje gospodarstva na svim razinama, poboljšanje poslovnog ambijenta, prijedlozi šest akata koji će socijalnim partnerima (poslodavci i sindikat) omogućiti da sudjeluju u izradi i donošenju svih zakona i podzakonskih akata koji su od interesa za njih, zahtjev za unaprjeđenje rada ekonomsko-socijalnih vijeća na svim razinama, hitno usvajanje pet zakona koje je izradilo Udruženje poslodavaca FBiH, usvajanje 19 zakona koje je uradilo Udruženje poslodavaca FBiH i početak rada na fiskalnoj devalvaciji”, kaže se u priopćenju.

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge navedene u dokumente, kao i da odgovore na prijedloge UPFBiH dostave prije završetka predizborne kampanje.

“Na taj način građani u BiH će zaključiti kakav stav Vaša politička stranka ima prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana”, navodi se u pismu UPFBiH upućenom političkim strankama.