Potpisani ugovori o dodjeli grant sredstava u 2018. godini

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i korisnici grant sredstava s područja Federacije BiH potpisali su danas u Mostaru ugovore o dodjeli grant sredstava u 2018. godini.

Sredstva je dobilo 330 korisnika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3.120.000 KM.

”Grant sredstva odobrena su za poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticaj novoosnovanim malim i srednjim poduzećima, poticaj inovatorima – pojedincima, poticaj opstanku tradicionalnih i starih zanata, te poticaj razvoju vezanih i posebnih obrta”, izjavio je novinarima stručni savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Zdenko Perić.

Napomenuo je kako je to ministarstvo za 2018. godinu svojim programom razvoja gospodarstva planiralo deset projekata poticanja, ukupne vrijednosti 7.200.000.00 KM.

Jedan od potpisnika ugovora je i direktor novoosnovane tvrtke zdrave i organske hrane Bio Food BH iz Sarajeva Dino Šito koji je zahvalio resornom ministarstvu na grant sredstvima.

”Sredstva od 8.000 KM koja ćemo dobiti planirali smo utrošiti na neki novi program kao što je pakiranje određenih suhih prerađevina koje bi mogle ići na domaće, ali i strano tržište”, kazao je Šito.

Dio ugovora u Mostaru će biti potpisan i sutra.