U povodu Svih svetih, počast odana i hrvatskim braniteljima

Veliki i svečani dani, osobita su prilika i za prisjetiti se velikih ljudi. Tako je u Mostaru bilo i danas. Molitva, cvijeće,svijeće… u povodu svetkovine Svih svetih i Dušnog dana, posvećeni su kako najmilijim pokojnima, tako i hrvatskim braniteljima.

“U ime svih ranjenih na tijelu i duši, u ime svih nevino optuženih, proganjanih i zatočenih, želim reći samo jedno – da svoje povijesti nismo dali u teškim bitkama za golu opstojnost kroz duga stoljeća i ne damo je ni danas! Ovo je prilog i potvrda kako slavimo život, naše prijatelje, ratnike i suborce da nam svima bude bolje.” rekao je general Stanko Baja Sopta.

Kod spomen obilježja, ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, u krugu vojarne “Stanislav Baja Kraljević“ te na središnjem spomeniku i grobu Joze Leutara na groblju Masline, vijence su položili i svijeće upalili izaslanstva HNS-a i Ministarstva obrane BiH te ratni vojni zapovjednici HVO-a.

“Nalazimo se u trenutku kada možemo odvojiti malo sebe, svog vremena i pažnje za sve one koji danas nisu s nama. Prisjećamo se svih onih koji su ugradili sebe kako bi mi imali bolju Bosnu i Hercegovinu i nadam se kako ćemo mi koji danas vodimo političke aktivnosti ostvariti njihove snove o modersnoj europskoj Bosni i Hercegovini.” rekao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH.

Svete mise zadušnice služene su u kapelici sv. Ivana Krstitelja i mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Osim u Mostaru, poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, počast je danas odana i u brojnim drugim općinama i gradovima u BiH gdje žive Hrvati.