Poznat program Dana berbe grožđa

Program 62. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije Dani berbe grožđa počet će 14. rujna otvaranjem transformatorske stanice 110/x kV Čitluk 2, a završit će završnom svečanošću na Broćanskom trgu 17. rujna tijekom koje će posjetitelji moći uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca, koncertu TS Vranac, hercegovačkim specijalitetima i kušati vrhunska vina hercegovačkih vinara.

Tradicionalna broćanska manifestacija ima za cilj upoznavanje, zbližavanje i učvršćivanje zajedništva žitelja Brotnja i njihovih gostiju, očuvanje narodne baštine, poticanje jačanja kulturnog i sportskog stvaralaštva u cjelini, poticanje razvoja na području općine Čitluk i njenog čvršćeg povezivanja s ostalim općinama i gradovima u BiH, ali i šire.

Otvaranje transformatorske stanice 110/x kV Čitluk 2 bit će održano 14. rujna u 13 sati na lokalnoj cesti Bandurice – Međugorje, a dan poslije u 19 sati, na prvom katu Galerije Klub Matice hrvatske Čitluk, bit će izložba skulptura akademskog kipara Ivana Branka Imrovića.

Istog dana u 20 sati, u hotelu Brotnjo predstavit će se roman Anite Martinac “Od Franje do Franje”.

U subotu, 16. rujna u 10 sati u Gradskoj športskoj dvorani počinje Međunarodni karate turnir “DBG Open 2017”. U 19 sati, u hotelu Cesarica u Međugorju, održat će se stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva.

Posljednji dan manifestacije bit će otvoren u 14 sati na Gradskom stadionu Bare međunarodnim atletskim mitingom Memorijal “Bože Gagro”.

U 18 sati slijedi svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga. Pola sata kasnije slijedi svečano otvaranje 62. Turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije Dani berbe grožđa 2017.

U 21 sat počinje koncert Tamburaškog sastava Vranac.