Poznat program “Svibanjskih sjećanja 2017.”

Grad Široki Brijeg predstavio je program “Svibanjskih sjećanja 2017.” koji se održavaju u sklopu cjelogodišnje manifestacije “Briješka zvona”.

Svibanjska sjećanja počinju 6. svibnja u 08:30 sati streljačkim natjecanjem u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva “Mosor” (strelište Mostarsko blato).

U Kinu Borak će se u ponedjeljak u 12 sati prikazati film “3 dana”, u 19:45 sati je polaganje vijenca i paljenje svijeća za sve poginule i stradale hrvatske domoljube na Trgu širokobrijeških žrtava, a u 20 sati svečana akademija u Kinu Borak.

7. svibnja bit će obilježena 26. obljetnica zaustavljanja tenkova u Pologu u organizaciji Gradskih odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg i Mostar te će se održati prigodni program. U 17:45 bit će polaganje vijenca za poginule hrvatske branitelje i žrtve kod spomenika za žrtve ratova u Pologu, a u 18 sati u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu misno slavlje za poginule i umrle hrvatske branitelje predvodit će župnik don Jakov Renić.

U utorak, 9. svibnja u 18 sati je start tradicionalnog minimaratona Polog – Široki Brijeg povodom obljetnice zaustavljanja tenkova JNA 1991. godine. Proglašenje pobjednika bit će u 19:15 sati na Trgu širokobrijeških žrtava, a u 20 sati u Franjevačkoj galeriji bit će održana “Večer hrvatske glazbe” u izvedbi Glazbene škole Široki Brijeg.

U subotu, 13. svibnja u 12 sati bit će misa na Blajburškom polju.