Pravdić o zastoju kod Jablanice: Dogodi li se ovo još jednom raskidamo ugovor s Babićem

Cesta M17 u predjelu Jablanice trenutno je prohodna, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić. Prema njegovim riječima na području Jablanice bile su intenzivne snježne padaline i sva mehanizacija bila je angažirana.

Do zastoja je došlo jer je jedno teretno vozilo, koje nije imalo zimsku opremu stalo, drugo teretno vozilo ga je počelo preticati, udarilo ga i tako je došlo do kolapsa, čepa, što je onemogućilo dolazak gratalice. – Mi imamo ugovor o održavanju tog dijela ceste s tvrtkom gosp. Babića iz Jablanice, koja je kupila Poduzeće za puteve iz Mostara- PZP.

Ovo je već drugi put da se ovo događa, dogodi li se još jednom predložit ću raskid ugovora. Jer oni moraju imati stalno auto kod Komadininog vrela, da tu stoji i da čisti, kazao je Pravdić za HMS.

Direktor Cesta FBiH za blokadu koja se dogodila dijelom smatra odgovornom i policiju koja mora odmah iz prometa isključivati vozila koja nemaju zimsku opremu, a to ne čini. – Policija neće da isključuje vozila bez zimske opreme. Molili smo, zvali… Oni s nama nemaju neku kordinaciju.

Policija mora isključiti vozila, pogotovo teretna koja nemaju lance na pogonskim kotačima. Bez tog mi možemo samo plakati. Imamo situaciju prema Prozoru, Makljenu, tamo je ogroman snijeg, ali nema, problema jer policija isključuje vozila koja nemaju lance, kazao je Pravdić izraživši žaljenje i ispriku putnicima koji su od jučer od 14 sati satima čekali svojim automobilima, u koloni kod Jablanice, gdje je došlo do blokade prometa.

Izvor: Večernji list/HMS