Predavanje o Tokiju

Mala dvorana u HD herceg Stjepana Kosače bila je skoro do posljednjeg mjesta ispunja studentima koji su imali priliku da čuju predavanje profesora Darke Radovića i profesorice Davisi Boontharm. To je bila prilika da se Tokio doživi iz prve ruke, piše Bljesak.info.

Tokio od 9 milijuna stanovnika, od 16 do 32 milijuna stanovnika. Priliku da dožive brzi grad gdje je sve ‘tajmirano’ u sekundu i onu drugu stranu Tokija, gdje je ‘fjaka’. Predavanja prof. Radovića i prof. Boontharm su dio programa Centra za Arhitekturu, dijalog i umjetnost i predstavljaju ‘pre-event’ ovogodišnjih mostarskih Dana Orisa.

Profesor Darko Radović je profesor arhitekture i urbanog dizajna na Sveučilištu Keio u Tokiju. Predavao je, istraživao i prakticirao arhitekuturu i urbanizam u Europi, Australiji i Aziji. Na Keio sveučilištu vodi laboratorij Co+LaboRadović, istraživački laboratorij koji se fokusira na koncepte urbanizma i odrrživog razvoja po mjerilima. Profesora Davisi Boontharm je profesorica arhitekture i urbanog dizajna na Meiji Sveučilištu u Tokiju.

Njezina međunarodna akademska karijera proteže se iz Francuske preko Tajlanda, Singapura i Australije do Japana. Davisino urbano istraživanje usmjereno je na subjektivnost i ulogu umjetnosti u rekvalifikaciji, dok njezin kreativni rad izražava strast za gradovima.

Izvor: bljesak.info