Predsjedništvo u srijedu o Upitniku Europske komisije

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u srijedu bi na sjednici trebali biti upoznati o Izvještaju Vijeća ministara BiH o poduzetim i preostalim aktivnostima u vezi pripreme odgovora na Upitnik Europske unije.

Na dnevnom redu sjednice je i Financijski izvještaj Središnje banke BiH na dan 31. ožujka 2017. godine kao i Izvještaj o radu Agencije za osiguranje pologa BiH za 2016. godinu te Financijski plan za ovu godinu.

Članovi Predsjedništva BiH trebali bi dati i odobrenja za zaključivanje nekoliko međunarodnih memoranduma i sporazuma te razmatrati prijedloge odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za nekoliko ugovora i sporazuma, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Također, dnevnim redom predviđeno je i razmatranje prijedloga odluka o pristupanju BiH Konvenciji o međunarodnim pravilima za sprječavanje sudara na moru, Međunarodnoj konvenciji o teretnim linijama te Međunarodnoj konvenciji o mjerenju tonaže brodova.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju granične procedure za željezničke granične prijelaze Šamac – Slavonski Šamac i Čapljina – Metković na mediteranskom koridoru (Koridor Vc).