Predstava “Gastarbajterski Božić” oduševila Gruđane

U prepunoj kinodvorani sinoć je u Grudama u sklopu manifestacije 54. Šimićevi susreti izvedena predstava “Gastarbajterski Božić”. Komedija u kojoj se humor, emocije, ironija te čežnja za domovinom i ljubav isprepliću s elementima melodrame Gruđanima je izmamila osmijehe.

Predstava Gastarbajterski Božić u režiji Zorana Mužića, pisana je po ranom tekstu jednog od najistaknutijih hrvatskih suvremenih dramatičara Mate Matišića. Odlazak u tuđinu u potrazi za boljim životom, vječitu temu naših krajeva uz puno duhovitosti odigrao je glumački dvojac Ankica Dobrić i Joško Ševo.

“Radnja ove predstave događa se na samu Badnju večer. U praznom trgovačkom centru dvoje hrvatskih “gastarbajtera”, čistačica Mara i noćni čuvar Jozo iz istog su zavičaja krenuli u svijet u potrazi za boljim životom, ali i prisiljeni političkim okolnostima onog vremena. Ljubav koja se dogodi na kraju životnog puta Marije i Joze, na sam Božić, zaslužena je pobjeda nad nedaćama života”, kazala je glumica Ankica Dobrić.

Nakon Gruda, glumačka družina “Histrion” iz Zagreba predstavu će izvesti i u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu 3. svibnja s početkom u 20 sati.