Predstavljena zbirka aforizama Valentina Ćorića

Knjiga haškog osuđenika Valentina Ćorića “Pomet u glavu” predstavljena je u četvrtak u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Na predstavljanju nije bilo autora. Knjiga je predstavljena u sklopu obilježavanja 25. obljetnice Hrvatske zajednice Herceg–Bosne.

“Pomet u glavu – Kroz ključanicu se bolje nego kroz zatvorena vrata vidi” knjiga je koju je Valentin Ćorić napisao služeći kaznu u haškom zatvoru.

Knjiga je obogaćena karikaturama Nikole Listeša, nagrađivanog hrvatskog karikaturista. Autor je objedinio više od 700 aforizama pod pseudonimom Veselko Pomet koje je objavljivao u Hrvatskom slovu, tjedniku za kulturu.

Valentin Ćorić je bivši ministar unutarnjih poslova Hrvatske Republike Herceg Bosne. Jedan je od “hrvatske šestorke” koja čeka drugostupanjsku presudu u Haagu. Bivša tužiteljica Carla del Ponte još 2004. ih je žurno otpremila zrakoplovom u Haag uz jamstvo tadašnje hrvatske Vlade da ih očekuje “brzi i kratki proces”. Međutim, oni su još tamo, 12 godina, nepravomoćno osuđeni i ne znaju kada će saznati drugostupanjsku presudu.