Preminuo svećenik iz BiH od kojega je Papa Franjo tražio blagoslov

Velečasni Zvonimir Matijević, koji je Papi Franji prilikom posjete Sarajevu ispričao strahote koje je doživio tijekom rata u BiH zato što su se bavili svojim pozivom – služenjem Bogu i vjernicima, preminuo je. Nakon što je čuo kakve je sve strahote preživio svećenik Zvonimir Matijević u ratu u BiH, papa Franjo poljubio mu je ruku i zatražio od njega blagoslov.
“Sveti Oče! Hvala Vam što ste došli u našu domovinu Bosnu i Hercegovinu s riječima mira. Hvala Vam što ste došli donijeti utjehu meni i puno većem broju onih, koji su patili i pate više od mene.

Uvjeren sam da je Vaš dolazak i Vaša riječ melem na rane mnogima u ovoj zemlji. Hvala Vam i zato što ste došli probuditi klicu dobra u srcima mnogih, koji su činili zlo. Neka Vaš dolazak, Vaša molitva i Vaša riječ pokrene i svakoga od njih da čini dobro”, rekao je tada Matijević.

Svojim obraćanjem dirnuo je mnoge, pokazujući koliko je jaka njegova vjera. ”Sveti Oče! Crkva mi je povjerila svećenički red. Raduje me što sam svećenik Katoličke Crkve.
Drago mi je što stojim pred Vama kao Vaš svećenik. Premda, zbog svega što sam doživio, sad bolujem od bolesti multipla skleroza koja je popriličan životni križ te mi u pamet doziva riječi sv. Pavla: „Najradije ću se još hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova” (2 Kor 12,9), ja, svećenik Zvonimir, od srca opraštam svima koji su mi nanijeli boli i molim za njih, da im milosrdni Bog oprosti i da se obrate na put dobra”, dio je svjedočenja vlč. Zvonimira Matijevića.