Pretučeni hrvatski povratnik: Ne dam se zastrašiti, poduzet ću sve da napadač dobije zasluženu kaznu

Hrvatskog povratnika Mirka Vicu iz mjesta Ljesovina u konjičkoj općini prošlog je tjedna pretukao i nanio mu teške ozljede lokalni nasilnik, koji je i ranije prijetio Vici i drugim povratnicima. Vico je s teškim ozljedama u predjelu glave i tijela prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Kako nam je rekao Vico, on je toga dana čuo rad motorne pile na lokaciji Gornjeg Trijebnja. Nije odmah otišao na mjesto gdje se sve događalo, ali je sumnjao kako se nastavlja s krađom šume lokalnih Hrvata. Kako je sječa potrajala, odlučio je krenuti i oko 16 sati je stigao na uzvisinu gdje je ugledao jednoga nepoznatog čovjeka koji se nalazio nedaleko od motokultivatora s prikolicom koji je, očito, služio za izvlačenje drva.

“Kad sam stigao gore zatekao sam jednog čovjeka gdje sjedi ispred lovačke kućice. Ispod njega bila je parkirana freza s prikolicom. Pitao sam ga tko je rezao drva? On mi je odgovorio: “Đema.” Radi se o Đemi Turkoviću, poznatom kriminalcu i drvosječi koji svakodnevno na tom lokalitetu sječe drva. Nakon toga sam uzeo Đeminu motornu pilu i rekao tom čovjeku da obavijesti Đemu da je pila kod mene i da slobodno dođe po nju. Kad sam krenuo prema kući vidio sam kako prema meni ide motor. Tek kad je prišao bliže shvatio sam da je to Đema. Mislio sam da će pitati za motornu pilu. Ja ću mu je vratiti, samo ću ga pitati da mi objasni zašto siječe na privatnom vlasništvu. I kako se on meni približavao, umjesto da stane, još je dodao gas i udario u mene punom brzinom. Nakon toga sam pao i odmah sam bio ošamućen, a on je skočio na mene i počeo me udarati svim sredstvima koje je imao”, priča nam Mirko Vico.

Vico je zadobio teške tjelesne ozljede, a uskoro će morati i na operaciju jagodične kosti.

“Nanio mi je ogromne ozljede. Lice mi je bilo krvavo, sam sebe nisam mogao prepoznati kad sam došao kući. Udario me je nekim tupim predmetom, a poslije je ustanovljeno da mi je slomljeno rebro”, ističe Vico.

Kada je pozvao policiju, Vicu je dočekalo novo iznenađenje. Napadač je rekao policiji kako je Vico zapravo njega napao.

“Odmah u prvom kontaktu s policajcem kad sam mu ispričao što se dogodilo, odgovorio mi je kako ih je Đema zvao i rekao kako sam ja zapravo njega napao. Odgovorio sam mu da to nije istina jer ja nisam ni znao gdje se on nalazi niti sam ga očekivao. On je s namjerom došao jer sam rekao da ću njegovu pilu odnijeti kući. A njegova kuća se nalazi u selu ispod našeg sela i taj put od njegove kuće ide kroz naše selo ili obilaznim putem. On nikada ne ide putem kroz naše selo nego tim obilaznim putem. Kada je saznao da nosim njegovu pilu, ciljano je krenuo putem kroz naše selo jer je znao da će me tu sresti. Znači krenuo je s namjerom da me napadne”, tvrdi Vico.

Naš sugovornik je istaknuo kako ovo nije prvi put da se hrvatski povratnici napadaju i da im se uništava privatno vlasništvo. No bez obzira na sve, poručuje kako se neće zastrašiti nego će poduzeti sve kako bi napadač dobio zasluženu kaznu.