Previšić optužio Vidića za bombaški napad, načelnik negira

Nakon što je početkom tjedna bačena eksplozivna naprava ispred stambeno-poslovnog objekta u vlasništvu Pere Previšića u mjestu Klepci u općini Čapljina, situacija se ne smiruje. Vlasnik objekta za napad optužuje čapljinskog načelnika na kojeg je navodno i fizički nasrnuo.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, u zgradi Općine Čapljina, vijećnik Pero Previšić fizički je nasrnuo na čapljinskog načelnika Smiljana Vidića u njegovom uredu. Optužio ga je kako je on nalogodavac postavljanja bombe u njegov objekt.

“Na sjednici općinskog vijeća 3. ožujka postavio sam dosta neugodnih pitanja. Ovo je bio odgovor, kako bi nas se ušutkalo”, rekao je Previšić za Našu TV.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a potvrdili su nam kako je napad na načelnika Vidića prijavljen policiji. Međutim, napad na Previšićev objekt i fizički nasrtaj na načelnika vode kao dva odvojena slučaja.

Iako Previšić tvrdi kako je napad na njegov objekt odgovor na pitanja koje je prije nekoliko dana na sjednici općinskog vijeća postavio načelniku, načelnik Vidić takve optužbe odbacuje.

Vidić je istaknuo kako već radi na tome da se otkriju počinitelji napada na Previšićev objekt, ali i druge slične događaje koji posljednjih mjeseci potresaju Čapljinu.

U oba slučaja obaviješten je nadležni tužitelj, a detalji će biti poznati nakon završene istrage.