Prezentacija njemačke tvrtke koja želi investirati u Hercegovinu

Prezentacija tvrtke Lohmann&Rauscher GmbH u vezi mogućnosti pokretanja ulaganja na području Županije Zapadnohercegovačke održat će u četvrtak 8. studenog u Agroturizmu “Marića Gaj” u Grudama (Kod motela “Kiwi”) s početkom u 18 sati.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe iz ŽZH (Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje) kao i iz okruženja, da posjete ovu prezentaciju i iskoriste priliku za izravan razgovor s predstavnicima tvrtke Lohmann & Rauscher.

Sve one osobe koje su zainteresirane za eventualni rad u navedenoj tvrtki, gdje se prvenstveno misli na žene do okvirno 40 godina starosti, upoznat će se preko prezentacije o samoj tvrtci te uvjetima za probni rad i obuku.

Iz Vlade ŽZH su ranije naveli kako je zbog velike stope nezaposlenosti i negativnog trenda iseljavanja stanovništva, privlačenje poželjnih stranih ulaganja u ovu županiju je od ključne važnosti za svaki daljnji napredak i razvoj.

Stoga je ovakva inicijativa veoma korisna za, prije svega, omogućavanje zapošljavanja ugroženih skupina, u ovome slučaju žena, ali i za dobrobit gospodarskog razvoja naše županije, naveli su iz Vlade ŽZH.

Podsjetimo, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču(Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete s preko 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji.

Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.