Prijateljskih 1:1 Širokog i Dinama, te oproštaj legendarnog Wagnera

Nogometaši Širokog Brijega i Dinama odigrali su na Pecari prijateljsku utakmicu u povodu 70. rođendana hercegovačkog kluba. Rezultat je isto bio prijateljski – neriješeno 1:1, prenosi dnevnik ba.

Dinamo je do prednosti došao u 9. minuti golom Menala, bivšeg igrača Širokog Brijega koji ovaj pogodak, kako i prilikuje, nije proslavio. Sedam minuta kasnije izjednačenje i ispostavit će se konačan rezultat postavio je Begonja.

Ova utakmica ostat će upamćena i kao posljednja Wagnera Santosa Laga. Legendarni Brazilac, koji je najbolji igrač, te najbolji strijelac u povijesti Premijer lige BiH, igrao je do 15. minute, kada su velike ovacije s tribina označile odlazak velikog kapetana Širokog Brijega. Wagner se sa suprugom i djecom oprostio od navijača s velikim transparentom na kojem je pisalo hvala. Vrijedi spomenuti kako je Wagneru prije utakmice gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević uručio Wagneru prigodne poklone i uokviren dres s brojem 15.

U nastavku susreta nije bilo golova iako se gledao dobar nogomet. Treneri Nenad Bjelica i Goce Sedloski su priliku dali svim igračima, a preko 5.500 gledatelja ih je na kraju susreta nagradilo velikim pljeskom.

Iz Dinama nisu došli praznih ruku, te su ‘modri’ Omladinskoj školi Široki Brijeg uručili 50 lopti kao poklon iz Zagreba.