Priprema li se nova “platforma”?

Na sjednici Zastupničkog Doma Parlamenta Federacije BiH koja je održana jučer, jednoglasno je usvojen zakon o izbornim jedinicima. Riječ je o prijedlogu zakona pet bošnjačkih stranaka: SDP-a, DF-a, SBB-a, SDA-a, i Naše stranke. Hrvatski zastupnici, nisu sudjelovali na ovoj sjednici.

Oni smatraju kako ovaj zakon u potpunosti diskriminira Hrvate, a kao krajnji cilj ovog zakonskog prijedloga navode, želju bošnjačke politike za potpunom dominacijom u Federaciji.

Jozo Bagarić, predsjednik kluba HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP DR. ANTE STARČEVIĆ, HSP HERCEG – BOSNE, u Zastupničkom Domu Parlamentalne skupštine BiH ističe: “Hrvati u međunarodnoj zajednici nemaju prijatelja, čak mislim da su oni smetnja i ovo bez potpore međunarodne zajednice ne bi ni išlo u ovom obliku.”

Za Ivana Musu, ovo je dobro smišljena taktika bošnjačkih stranaka koja ima više ciljeva. Musa je istaknuo kako: “presuda Ustavnog suda ne odnosi se samo na Hrvate već i druge narode koji žive u Federaciji.”
Ovo ga sve podsjeća na politiku Slobodana Miloševića, koje je želio unitaritsičku Jugoslaviju, i dominaciju većinskog naroda.

Hrvatski zastupnici na kraju su poručili kako će iskorisiti sve pravne mogućnosti kao i mehanizme u vlasti da zaustave pokušaj nametanja ovakvog zakona, jer kako kažu, dobili su potporu hrvatskih birača te su stoga dužni štiti hrvtaske interese u zajedničkoj državi.