Priznanja za Udrugu “Fra Mladen Hrkać” iz Zagreba i Bruxellesa

Predstavnici Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” u petak će u Hrvatskom saboru primiti nagradu “Europski građanin”, tj. plaketu Europskoga parlamenta. Udrugu je zbog iznimnih zasluga nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier. Nakon dodjele u Hrvatskoj, predstavnici udruge u Bruxellesu će, u Europskom parlamentu, dobiti priznanje na razini Europske unije.

Osnovana u lipnju 2012. godine u Zagrebu, Udruga “Fra Mladen Hrkać” pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Udruga osigurava smještaj, prehranu, sufinanciranje troškova prijevoza, potporu pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te pri nastavku školovanja. Volonteri i članovi Udruge dočekuju korisnike prilikom njihovog dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze pacijente koji se nalaze na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađima od 18 godina u školovanju te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme njihovog boravka u Zagrebu.

U cilju nastavka svoje misije, Udruga poziva potencijalne donatore da dobrovoljne priloge donesu u jedno od njezinih sjedišta (Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu ili Tina Ujevića 8 u Širokom Brijegu) ili uplate na žiro račune udruge.