Promocija zbirke pjesama i izložba slika Žane Coven

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizira predstavljanje zbirke pjesama i izložbu slika pjesnikinje i slikarice Žane Coven. Promocija će se održati dana u ponedjeljak, 30. listopada 2017. s početkom u 19:30 u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

U programu sudjeluju Željka Šaravanja, Sanijela Matković, Ivan Kraljević i sama autorica Žana Coven. Glazbeni ugođaj ovom druženju dat će učenici Glazbene škole Široki Brijeg.

Autorica u Široki Brijeg dolazi iz Dubrovnika, gdje je svoju zbirku pjesama predstavila na Međunarodnom festivalu pjesnika Dubrovnik na dlanu.

Žana Coven (Žanka-Žana Bošković Coven) rođena je u Sarajevu 1961. godine gdje je provela djetinjstvo i mladost te diplomirala Engleski jezik i književnost. Nakon studija romanistike odlazi u Milano gdje nastavlja daljnje obrazovanje. Radila je kao pedagog, prevoditelj, kulturni mediator, piše od đačkih dana. Udana i majka odraslog sina. Trenutno se bavi glazbom, slikarstvom, prevoditeljskim radom, kulturološkim projektima. Piše poeziju, osim na hrvatskom, još i na engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku. Do sada objavila poeziju u zajedničkoj zbirci Stihom vezani izdavača Kultura Snova iz Zagreba. Živi između Milana i Barcelone sa svojom obitelji. Žana je po majci Hercegovka i rado dolazi u naše krajeve.