Pronađeno tijelo mladića koji se bacio sa Starog mosta

Pripadnici Interventne spasilačke službe Mostar u petak ujutro locirali su i izvukli iz Neretve tijelo mladića koji se u četvrtak bacio sa Starog mosta u Mostaru. Tijelo je pronađeno stotinjak metara od Lučkog mosta.

“Potraga je pokrenuta u četvrtak navečer, poslije dojave iz Policijske uprave Mostar. Dobili smo obavijest da je nepoznati muškarac skočio sa Starog mosta i da tijelo pluta Neretvom. Zatim smo poslali kajakaše spasioce da ga pokušaju izvaditi. Međutim, radilo se o dezinformaciji, tijelo je zapravo potonulo. Očevici su nam pokazali točno mjesto gdje je potonulo i u petak ujutro na teren je izišla Interventna spasilačka služba sa svojim ekipama za potragu na vodi i pod vodom. Poslije nekih sat vremena potrage, pronašli smo tijelo koje je zapelo za stari željezni most”, izjavio je Goran Mitrić, potpredsjednik Interventne spasilačke službe Mostar.

Kako je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a, radi se o Mevludinu I. (1991.) iz Austrije.

Drugi je ovo slučaj utapanja poslije skoka s mosta u BiH u ovom tjednu. U Zvorniku je poginuo Slovenac Andrej Beuc koji je pronađen u Drini tek poslije četiri dana potrage, 15 kilometara od mosta s kojeg je skočio.