Prosinečki zadovoljan

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je rezultatom žrijeba za Ligu nacija u kojem je reprezentacija BiH svrstana u skupinu 3 Lige B s Austrijom i Sjevernom Irskom.

– Možemo biti zadovoljni žrijebom iako nijedan protivnik nije lagan. Možemo se nositi s ovim protivnicima. Kada pogledamo ostale grupe reklo bi se da smo dobro prošli. Selekciju Sjeverne Irske dobro poznajem jer sam sa Azerbejdžanom imao njih u prošlim kvalifikacijama. Izgubili smo obje utakmice, ali vjerujem kako ih BiH može pobjediti. Natjecanje u Ligi nacija će biti zanimljivo, jer ima nekoliko skupina sa izuzetno jakim ekipama. Prva skupina u Ligi A u kojoj su Njemačka, Francuska i Nizozemska je najzanimljivija – kazao je Prosinečki nakon žrijeba.

U skupini 1 Lige B su reprezentacije Slovačke, Ukrajine i Češka. U skupini 2 su : Rusije, Švedske i Turske, a u skupini 4 Walesa, Republike Irske i Danske.

Pobjednici skupina izborit će plasman u viši rang natjecanja, a dobit će i mogućnost igranja u razigravanju za EP, ukoliko to ne izbore kroz kvalifikacije.