Provjerite što sve Google zna o vama

Prošli petak Google je otkrio kako je stiglo vrijeme za redizajn kontrola sigurnosti i privatnosti vezanih uz njihove servise. Google Dashboard stvoren je 2009., a novim redizajnom stvari će postati mnogo preglednije i lakše za korištenje.

Google Dashboard sadrži aktivnost korisnika te alate vezane za pojedinačne Googleove servise. Preko njih korisnik može vidjeti praktički sve što Google zna o njemu, ali i saznati koliko e-maila ili fotografija je smješteno u Cloudu. Funkcionalnost novog Dashboarda će ostati ista, no vizualno će stvari biti mnogo drugačije.

Korisnici će se lakše snalaziti u novom grafičkom okružju gdje su određeni elementi grupirani radi lakoće korištenja. U svakom slučaju, riječ je o boljem izdanju od postojećeg, gdje korisnik treba prolaziti stranice i stranice kako bi postavio privatnost i sigurnost svog Google računa.

Nadogradnja bi se trebala početi širiti za kakvih tjedan dana globalno, a Google je otkrio i neke zanimljive brojeve vezane uz Dashboard. Tako je do sada više od 150 milijuna korisnika iskoristilo My Activity kako bi pronašlo stare linkove i filmiće, a ‘deseci milijuna’ korisnika su iskoristili alat Privacy Checkup kako bi promijenili svoje postavke privatnosti.

Izvor: Tportal.hr