Prva plesna konvencija u BiH održat će se u Mostaru

Plesni klub Erigo-D Mostar organizira Prvu plesnu Konvenciju, edukativnog karaktera za sve plesače iz BiH koja će se održati 21. i 22. listopada. Na konvenciji će biti oko dvije stotine aktivnih sudionika plesača iz cijele BIH uzrasta od 9 godina do seniora, kojima će predavati dva svjetska plesna predavača Ricardo Campos Freire i Staša Stanković.

Ricardo Campos Freira dolazi iz Lisabona, a trenutno radi kao solist za HNK Zagreb i HNK Rijeka, dok je Staša Stanković koreografkinja iz Beograda sa zavidnim životopisom i titulama europskog prvaka, te koreograf Eurosonga i Pinkovih zvezdica.

U Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u subotu, 21.10. održat će se edukativan sadržaj, plesni seminar koji će trajati šest sati aktivnog plesa plus pauze, dok je tema seminara suvremeni ples, gimnastika i jazz balet. Za nedjelju 22.10. u prostorijama plesnog kluba Erigo planirano je educiranje mladih o zdravoj prehrani posebice važnoj u životu sportaša i predavanje o prevenciji sportskih ozljeda koje prate mnoge sportaše. Predavači će biti Nevena Panža nutricionist, specijalisti liječnici fizikalne medicine i profesori sporta. Također, za nedjelju je planirana prezentacija naučenog prethodnog dana.

Cilj prve plesne konvencije u BIH je educiranje mladih, njihovo zajedničko druženje, svijest o zdravom načinu života, podizanje nivoa plesne scene u Mostaru i povezivanje svih plesača našega grada i cijele BiH.

Nadamo se da će plesna konvencija zaživjeti i za buduće generacije svih mladih ljudi u našoj zemlji i pozivamo sve plesače na ovaj veliki događaj kako bi zajedno plesali razmijenili iskustva i stekli nova znanja”, kazali su organizatori prve plesne konferencije.

Više informacije potražite putem kontakt telefona, 063 475 868 ili na Facebook stranici Sportskog, plesnog, fitness kluba Erigo-D.