Punoljetnost Mediteran film festivala

Široki Brijeg će ovih dana biti glavno filmsko središte u državi, ali i šire. Danas započinje 18. po redu Mediteran film festival, a kakav program nas očekuje predstavljeno je na press konferenciji.

Pozitivna filmska priča iz Širokog Brijega ovih dana doživljava svoju punoljetnost. I ove godine predviđen je bogat program, koji obuhvaća filmski festival, filmsku proizvodnju i edukaciju. U konkurenciji od 22 filma iz natjecateljskog programa festival će sutra otvoriti ruski film Ceste.

Na festivalu će se između ostalih prikazati i kratki dokumentarni film iz produkcije Penelope Cruz. Mediteran film festival, prepoznat je izvan granica što potvrđuju i brojna priznanja, ali ista situacija nije i na državnoj razini.

Posljednjih 5 – 6 godina ovaj festival drži zavidnu razinu i financijski je stabilan. Generalni sponzor i ove godine je HT Eronet koji je za sve posjetitelje tijekom iduća 4 dana pripremio brojna iznenadjenja.

Pored mnoštva posjetitelja koji se očekuju, i ove godine na festivalu sudjeluje veliki broj mladih filmskih talenata. Dvanaestero djece iz Amerike zajedno s domaćih 30 sudjelovali su u filmskim radionicama i proizveli vlastite kratke filmove. Festival s radionica otvorit će film Džudžan i Ganga, koji će po riječima voditelja radionice istovremeno nasmijati i rasplakati.

Više u prilogu.