Radončić: “Izetbegović je doveo Bošnjake do izoliranosti”

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić poručio je u emisiji “Telering” RTRS-a u srijedu da je krajnje vrijeme da se čelnik SDA Bakir Izetbegović povuče iz politike jer je, kako je rekao, zadnja vrsta ratnog lidera na Balkanu.

“Izetbegović ima 25 godina vrlo neuspješne vlasti, ponaša se kao sultan, a SDA za vrijeme svoje vladavine nije postigao ozbiljan ekonomski rezultat u BiH”, rekao je Radončić.

Proces protiv sebe nazvao je montiranim, a u koaliciju s najvećom bošnjačkom strankom SBB je ušao, kaže, zato što je BiH prijetio kolaps i na unutarnjem planu i na putu prema članstvu u Europskoj uniji. Federalnu je koaliciju zbog odnosa s Izetbegovićem ocijenio tehničkom.

“Nitko od lidera značajnih stranaka u BiH ne želi razgovarati s Izetbegovićem u četiri oka. Njegova politika dovela je do nepovjerenja, a Bošnjake do izoliranosti”, rekao je Radončić u gostovanju na RTRS-u.

“To je politika koja nas sa 2017. vraća na 1997. godinu i to je naš realan problem koji ćemo demokratski riješiti”, dodao je.

Između ostalog, Radončić je komentirao da Bošnjaci ne smiju birati dva člana Predsjedništva BiH kako bi poboljšali odnose sa Hrvatima u BiH, kao i sa Hrvatskom.

“Bošnjaci kao najbrojniji narod moraju osigurati atmosferu u kojoj se svi narodi u BiH osjećaju ugodno u skladu s Daytonskim sporazumom”, komentirao je predsjednik SBB-a.

Radončić smatra i kako će ubrzani europski put i razvoj onemogućiti nove ratne sukobe u BiH, donijeti prosperitet svih naroda i ukloniti s političke scene najveće kočničare tih procesa.