Raguž i dalje u bolnici, stranke podijeljene o napadu u Stocu

Brojne stranke i udruge reagirale su na prekid lokalnih izbora u Stocu. No, reakcije su podijeljene. Jedni osuđuju nehumano i nasilničko ponašanje za vrijeme izbora u Stocu. Drugi navode kako su postojale izborne manipulacije u ovoj općini, zbog čega traže da Središnje izborno povjerenstvo BiH poništi izbore.

Nakon sukoba za vrijeme nedjeljnih lokalnih izbora u Stocu, član općinskog biračkog odbora Mario Raguž je hospitaliziran. Zbog toga se oglasilo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH. Poručuje kako žele skrenuti pozornost cjelokupnoj javnosti i nadležnim institucijama na povrede ljudskih prava i demokratskih procedura i zakona Bosne i Hercegovine.

Iz HNS-a poručuju kako su incidenti u Stocu dio procesa koji se događa od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma

S druge strane, priopćenjem se oglasio i SDA, koji drži da je zbog niza nepravilnosti Središnje izborno povjerenstvo dužno poništiti izbore u Stocu te nove održati pod posebnim nadzorom.

Dok još uvijek istraga traje, Mario Raguž ostaje do daljnjeg u bolnici u Mostaru. Prema riječima glasnogovornice SKB Mostar, nalazi se na intenzivnoj njezi i stanje mu je stabilno.

Središnje izborno povjerenstvo navodi kako još nema odluke o Stocu.