Raskol u Živom zidu, Sinčić prijavljen DORH-u

Na izvanrednoj skupštini Živog zida izabrano je novo vodstvo te hrvatske parlamentarne stranke, a dosadašnji predsjednik Ivan Svilibor Sinčić prijavljen je Državnom odvjetništvu. Sinčić pak tvrdi da je skupština protupravna i da će odgovoriti vlastitom tužbom.

Za novog predsjednika je izabran Siniša Gabrić, dopredsjednika Neno Koljaja, a glavnog tajnika Hrvoje Kekez. Protiv dosadašnjeg vodstva Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, Vladimire Palfi i Ivana Pernara, podnesene su kaznene prijave zbog krivotvorenja dokumenata, priopćilo je novo vodstvo.

Kekez je izjavio za Hinu da su on i Gabrić još u veljači podnijeli četiri kaznene prijave protiv Sinčića nakon što im je on odbijao dati uvid u stanje stranke. Izvanredna skupština pokrenuta je na zahtjev jedne trećine članstva, naglasili su.

Sinčićeva struja u stranci odgovorila je priopćenjem u kojem se navodi: “Skupina građana u kojoj su dva bivša člana Živog zida i nekoliko nepoznatih osoba organizirala je i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke. Stranka Živi zid s tim događajem nema ništa, a sve što se na toj ‘skupštini’ dogodilo je protuzakonito. Novcem poreznih obveznika tako se financira snimanje, prenošenje i objavljivanje neprovjerenih informacija i lažnih skupština u režiji HDZ-a i njihovih plaćenika. Kad već prijetnje smrću nisu upalile. Žalosno je što mediji sudjeluju u tom cirkusu ali ih razumijemo jer je počela predizborna utrka. Živi zid će u narednim danima, u skladu sa zakonima, podnijeti kaznene prijave protiv počinitelja.”