Razišli se Marin Čilić i Goran Ivanišević

Vodeći hrvatski tenisač Marin Čilić objavio je u petak da je prekinuo trogodišnju suradnju s trenerom Goranom Ivaniševićem. U objavi na svojem službenom profilu na Facebooku, međugorski tenisač je napisao:

“Nažalost, više ne radim sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. Počeli smo raditi zajedno u rujnu 2013. i imali smo mnogo uspjeha u tom razdoblju, posebno osvajanje US Opena 2014. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našem poslu sve vrijeme i Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo dijelili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo završiti naš odnos, igrača i trenera. Goranu želim sve najbolje u budućnosti.”

Kao i Čilić, ni Ivanišević nije htio ulaziti u detalje prekida suradnje. Kratko je za Sportske novosti potvrdio da više nije Čilićev trener te mu je poželio sreću u nastavku karijere.

Čilić poslije najvećeg uspjeha u karijeri u New Yorku 2014. nije uspio doći do finala na Grand Slam turnirima. Prošle godine probio se u polufinale US Opena. Ove je godine na Australian Openu ispao u trećem kolu, u Roland Garrosu u prvom kolu, a u Wimbledonu u četvrtfinalu. Bit će najvažnija karika u polufinalnom ogledu Svjetske skupine Davis Cupa. Hrvatska će u rujnu ugostiti Francusku.