Reakcija iz HMRK Zrinjski

Nakon što su se iz RK Bosna oglasili po pitanju uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH, žaleći se na suđenje i shodno tomu tražeći ponavljanje iste, svoje je rekao i HMRK Zrinjski.

Priopćenje Mostaraca prenosimo u cijelosti:

“Svjedoci smo neviđene medijskog linča na Hrvatski muški rukometni klub Zrinjski Mostar nakon završetka uzvratne utakmice četvrtfinalna Kupa BiH između HMRK Zrinjski i RK Bosna, koja se održala 29.03.2017. godine u Dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru.

Osporava nam se uspjeh prolaska u Kupu BiH gdje smo nadoknadili rezultat od pet razlike iz prve utakmice i brutalno se napadaju naši igrači za nesportsko ponašanje.

Dragi prijatelji iz RK Bosna, nemojte zaboraviti da ste u subotu slavili u istoj toj dvorani u prvenstvenoj utakmici gdje ste pobijedili HMRK Zrinjski pred istom tom publikom koja vam je skandirala i čestitala na pobjedi. Neka vam to potvrdi vaš golman Omerović koji je svoju pobjedu proslavio s istom tom publikom nakon završetka subotnje utakmice u lokalnom kafiću.

Kako je moguće da ta ista publika postaje fašistoidna, nacionalistička i divljačka u samo četiri dana.

Znamo da ne godi kad u Sarajevu na prvoj utakmici četvrtfinala iz Mostara dolazi tridesetak članova uprave i vjernih prijatelja Zrinjskog i koji navijanjem nadglasaju dvjesto tihih navijača Bosne.

Znamo da teško godi kad na uzvrat dolazite pred tisuću navijača koji samo žele navijati za svoj klub.

Ali nam nije jasno zašto, prijatelji, vama smeta zastava hrvatskog naroda jer vaš igrač Omerović dolazi do zapisničkog stola i traži uklanjanje zastave hrvatskog naroda u BiH u publici.

Nakon utakmice igrač Džubur časti salvama psovki na račun “majke ustaške” zapisničarku Dražanu Melo za zapisničarskim stolom.

U današnjim optužnicama na račun uprave i cijelog kluba HMRK Zrinjski koju ste organizirali u izravnom prijenosu i stvorili koincidenciju (slučajno ili namjerno) u vrijeme kad se naša ekipa sprema na utakmicu koju igraju sa RK Sloga koja je (slučajno ili namjerno) organizirana ni punih 48 sati poslije utakmice s RK Bosna i kreću u Doboj na put od četiri sata.

Optužba da smo vas vrijeđali na početku utakmice je krajnje zlonamjerna i zločesta jer ste se vi s nama zajednički slikali za djecu s autizmom i u prijateljskom zagrljaju smo počeli utakmicu.”