Reformska agenda: Zaokret u ekonomskim trendovima

Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH, tijekom posjeta Mostaru posjetio je Univerzitet “Džemal Bijedić” i održao predavanje “Reformska agenda: Zaokret u ekonomskim trendovima”.

Novalić je predstavio studentima politiku svoje vlade i poručio im kako se ona vodi prema smanjivanju veličine javne uprave koja zbog velikog broja plaća opterećuje proračun.

“Sve su se vlade dosad zaklinjale da će povećati zaposlenost. Međutim, to već dugo nije cilj razvijenih zemalja. Tamo se povećava mogućnost zaposlenja”, rekao je Novalić studentima.

Studenti su dobili poruku da će se jako malo njih moći zaposliti u nekom uredu javne uprave odnosno da će mogućnost za to svakim danom biti sve manja.

“Mi smo kao Vlada prošle godine imali devet mjeseci na raspolaganju. Do studenog smo imali 11 tisuća zaposlenih. U prethodne četiri godine zaposlili smo šest tisuća ljudi, od toga pet tisuća u javnoj upravi. Donijeli smo moratorij na zapošljavanje. Javna uprava se mora zaustaviti kao društveni trošak”, rekao je predsjednik Vlade FBiH.