Rijeka na Pecari za proslavu 70. rođendana NK Široki Brijeg

NK Široki Brijeg će 12. listopada u sklopu obilježavanja 70 godina postojanja, odigrati prijateljsku utakmicu s NK Rijeka.

”Kao što većina navijača zna, ovo je veoma posebna godina za NK Široki Brijeg, jer ove godine slavimo 70 godina svoga postojanja.

Prešli smo dug put od osnivanja kluba davne 1948. godine u kući Luce Zeljko, gdje je održana utemeljiteljska Skupština našeg kluba do danas, kada su iza nas uspjesi kao što su pet naslova prvaka Hrvatska Republika Herceg-Bosna, dva naslova prvaka Premijer liga Bosne i Hercegovine te tri Kupa Bosne i Hercegovine.

Tko je od ekipe koja je tada igrala na igralištu na Puringaju mogao i zamisliti kako će njihov klub postići takav uspjeh; kako će ravnopravno igrati utakmice protiv slavnih klubova kao Beşiktaş JK, Udinese Calcio 1896, AC Sparta Praha, SK Sturm Graz, Aberdeen Football Club, FC Basel 1893, FK Austria Wien ili HeartofMidlothianFC te kako će ime njihovog kluba biti sinonim za konstantnu kvalitetu i vrhunsku organizaciju?!

Vjerojatno rijetki, ali zahvaljujući pojedincima koji su imali vjeru u ideju razvoja velikog kluba za kojeg će navijati ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Europe, danas imamo stadion Pecara s natkrivenim tribinama, koji je jedan od najljepših stadiona u državi, kamp „Musa-Karačić“ koji polaznicima škole nogometa, kao i seniorima pruža vrhunske uvjete za trening, a svi možemo biti ponosni na činjenicu da se NK Široki Brijeg nalazi u samom vrhu Premijer lige BiH od samog osnutka iste”, stoji na Facebook stranici NK Široki Brijeg.

Dodaju da bez vjernih navijača, ništa od navedenog ne bi vrijedilo.

”No, sve nabrojano ne bi ništa vrijedilo bez potpore Vas – vjernih navijača, koji ste uz svoj klub bili u svim lijepim, ali i onim manje lijepim trenutcima te Vam stoga ponosno najavljujemo kako ćemo 12. listopada ove godine u sklopu obilježavanja 70 godina postojanja odigrati prijateljsku utakmicu s NK Rijeka.

Ova utakmica imat će i još jedan zanimljiv događaj, jer ćemo organizirati i službeni oproštaj legende našeg kluba i najboljeg strijelca Premijer lige BiH svih vremena – Wagner Santos Lago”, navodi se na stranici kluba.

Kako ne bi zaboravili i one najpotrebnije, događaj će imati i humanitarni karakter. Na ulazima će biti postavljene kutije za donacije za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada.

Pored navedenog, iz kluba su najavili kako će u sljedećem razdoblju njihov gost biti i GNK Dinamo Zagreb, pozivajući vjerne navijače dazajedno na lijep i dostojan način obilježe 70 godina ponosa.