S.A.R.S. opet rasplesao Široki Brijeg, Natali Dizdar zatvara WHF

West Herzegowina Fest, festival amaterskog stvaralaštva, završava u subotu u Širokom Brijegu uz nastup hrvatske pjevačice Natali Dizdar. Nakon što je Zabranjeno pušenje nastupilo prve večeri, beogradski S.A.R.S. zatvorio je drugu večer sjajnim koncertom koji je zabavio više tisuća posjetitelja na platou pored rijeke Lištice.

U glazbenom dijelu natjecanja nastupili su bendovi Svemir iz Zagreba, Getrou iz Mostara i splitski Pink Punk. U subotu će se predstaviti Human iz Zagreba, Karma Guru iz Tuzle i mostarski Tale Quale.

Nakon što je u petak prikazano sedam filmova (“Kamera”, “Procep”, “Fatalist”, “Poslijedice”, “Please Don’t Dance With the Devil”, “Lutak” i “Step into the Woods”), posljednje večeri bit će projekcija filmova “Logs”, “Zajedno”, “Eho”, “Ugasi svjetlo”, “Krhotine”, “Visual Decay”, “Distopija” i “Zatvori vodu”.

Uoči koncerta Natali Dizdar bit će dodijeljene nagrade za najbolji bend, kratki film i kratku priču. Najbolji film izabrat će Luna Zimić Mijović, Enis Bešlagić i Đelo Hadžiselimović, najbolji bend glazbeni kritičari Zlatko Gall i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, a najbolje autore kratkih priča Magdalena Vodopija, direktorica sajma “Sa(n)jam knjige”, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke te pisac Josip Mlakić.