Sajam “šljive 2018” Rama-Prozor

Trinaesta po redu sajamska manifestacija “Dani šljive 2018”, održana je ovog ponedjeljka u Rami.. Obilježena je sudjelovanjem stotinjak izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvođača i turističkih djelatnika s područja cijele BiH, a cilj je predstaviti domaće proizvode, te ih predstaviti širem tržištu.
anica jurić rama
Kako to biva, po starom običaju, uz čašicu zdravice sajam su zajednički otvorili načelnik Prozor- Rame Jozo Ivančević, te gradonačenik Vrlike Jure Plazonić.

Posjetitelji su došli podržati domaće proizvodače, ali vidjeti što nude ovogodišnji gosti na Ramaskom sajmu, izrazivši zadovoljstvo viđenim.

Osim izložbenog i prodajnog dijela, ovaj sajam ima i humanitarnu svrhu. Pa je tako na ovogodišnjem sajmu sudjelovala i Udruga “Djeca nade” iz Prozor-Rame, a sva prikupljena srdestva išla su za rad ove udruge.

Ocjenjivačke komisije će i ove godine kušati i ocijeniti voćne rakije i likere, te domaći sir. U sklopu sajma organizirale su se dvije stručne radionice i okrugli stolovi.
Cilj je da se ljudi u poljoprivredi i turizmu ohrabre, da pokažu svoje dobre proizvode i usluge, te da se na taj način približe tržištu”, priopćili su organizatori ovog događaja.
Kako je bilo na ovogodišnjem sajmu pogledaj te u prilogu.