Samaris zaplakao, njegova Benfica slavila 10:0

Benfica je odigrala senzacionalnu utakmicu nadjačavši Nacional 10:0. Posljednjih dvadeset minuta odigrao je i naš nogometaš Filip Krovinović

Nogometaš Benfice Grk Andreas Samaris nije mogao suspregnuti suze uoči početka utakmice Benfice i Nacionala. Minuta šutnje u spomen na nesretne dječake brazilskog Flamenga, koji su izgubili živote na spavanju u svom trening kampu kada je buknuo požar jednostavno su rastužile Samarisa.

Bio je to uvodu u susret 21. kola portugalskog nogometnog prvenstva u kojem je Benfica pred svojim navijačima pobijedila Nacional iz Funchala sa čak 10-0 ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u povijesti lisabonskog kluba.

Golove za Benficu zabili su Alex Grimaldo (1), Haris Seferović (21, 27), Joao Felix (50), Pizzi (54-11m), Francisco Ferreira (56), Ruben Dias (64), Jonas (85, 90) i Rafa Silva (88).Za Benficu je od 68. minute zaigrao i hrvatski nogometaš Filip Krovinović.

Rekordnu pobjedu u prvenstvu Benfica je ostvarila u travnju 1947. pobijedivši Sanjoanense sa čak 13-1.

Benfica je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto sa 50 bodova, jedim bodom manje od vodećeg Porta, dok Sporting iz Brage na trećoj poziciji ima 49 bodova.


TAG