Sanja Vlaisavljević: Nazivaju me fašistom, kučkom, prijete mojoj obitelji i djeci

Upitana da komentira situaciju koja je nastala zbog statusa o `uhljebu` (Komšić) i `znanstveniku` (Čović) Vlaisavljević kaže kako je taj status izazvao lavinu najgorih uvreda, diskvalifikacija i čak otvorenih prijetnji na njezin račun.

-Na komentar jedne čitateljice napisala sam rečenicu čiji doslovni smisao su mi s otrovnom mržnjom mnogi uspjeli protumačiti. A to sigurno nije ono što sam htjela reći. Niti jednog trenutka, niti na bilo koji drugi način, nisam htjela ohrabrivati ili pravdati stvaranje logora, odvođenje na prinudni rad, niti bilo koji drugi oblik unižavanja čovjeka, niti bih to pod bilo kakvim okolnostima ikada učinila, kaže Vlaisavljević.

Pita se „ako u statusu prije ovog javno branim čovjeka koji me nazivao fašistom samo zato što pišem za medije u RS, kako bih onda mogla poduprijeti bilo koje ljudsko nedjelo?”

-Tko je ikad pročitao i jednu jedinu moju rečenicu, a mnogo ih je proteklih godina o veoma kontroverznim temama izneseno na sud javnosti, zna da je riječ o osobi koja inzistira na pomirenju, uvažavaju i izgradnji mostova među ljudima, kaže Vlaisavljević.

Nije malo onih koji su sada jedva dočekali ovaj trenutak da javno ponize i osramote Sanju Vlaisavljević.

„Krenuo je pravi linč kako kroz komentare na mom FB profilu, tako i u nekim sarajevskim medijima, kao i na Twitter komentarima, gdje se nazivam fašistom, nacistom i osobom koja podupire logore. Na kraju sam dobila u Inbox i prijetnju mojoj obitelji i djeci.“, kaže Vlaisavljević.

„Toliko mržnje, toliko netrpeljivosti, toliko podmetanja i izvrtanja nečijeg stava, odavno ne vidjeh, a mnogo toga sam i vidjela i doživjela.“, govori Vlaisavljević.

„Možda zato što se s mnogih strana u FBiH šalju poruke bezrezervne podrške Dodikovim oponentima, makar oni bili i deklarirani Karadžićevi sljedbenici. Sjetit ćemo se da je zbog pozivanja na rehabilitaciju Karadžića upravo SIP kaznio Govedaricu.“

No, reakcije na status o Čoviću, kojeg se ovih dana neprestano etiketira kao zločinca, ideologa UZP-a i fašistu, zlostavljača civila u Mostaru, predstavljaju ozbiljna upozorenja koja se ne tiče samo nje, mišljenja je Vlaisavljević.

„Možda je sve ovo jasan znak svim Hrvatima koji nisu asimilirani da za njih definitivno nema mjesta u ovim krajevima.“, zaključuje Sanja Vlaisavljević.