Sarajevo svladalo GOŠK

Prva pripremna utakmica i za Sarajevo i za GOŠK ponudila je borben nogomet. Ipak Sarajevo je pokazala veću kvalitetu i došlo do pobjede od 2:0. Sve je bilo riješeno u prvih 45 minuta. u 10 minuti utakmice pogodio je Hebibović na asistenciju Rahmanovića. GOŠK je pokušavao izjednačiti, ali nisu uspjeli u tome. U 43. minuti bilo je 2:0, sada je Hebibović asistirao Rahmanoviću.

U drugih 45 minuta obje momčadi izašle su sa novih 11 igrača, nismo vidjeli previše prilika. Tek smo izdvojili po jednu s obje strane.

Iako je GOŠK poražen, trener Lavova Feđa Dudić rekao je: “Trkački možemo biti zadovoljni na ovoj utakmici. Mislim da smo parirali protivnicima. Sarajevo je kvalitetom iznad nas i ovim putem želim im mnogo sreće.”

Trener Sarajeva Husref Musemić zadovoljan je odrađenim poslom: “Bitno je da se nitko nije ozlijedio. Nedostajali su nam Mihović i Bekić. S njima i još jednim pojačanjem bit će to još bolje.”

I jedna i druga momčad ima dovoljno vremena za nastavak Premijer lige. Sarajevo će se boriti za najviše pozicije, dok GOŠK-u predstoji borba za ostanak u ligi.