Sarri: Kovačić će biti dobro, on čini Hazarda najboljim na svijetu

Chelsea je ove sezone sjajno krenuo u Premier ligi. Londonska momčad ostvarila je svih pet pobjeda te dijeli s Liverpoolom prvo mjesto. Trener Maurizio Sarri maestralno je organizirao momčad, koja igra okomit nogomet s malo dodira i konkretnim rješenjima, prenosi Index.

Dolaskom talijanskog trenera iz Napolija, cijela ekipa je proigrala, a time i Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak je u pobjedi (4:1) nad Cardiffom igrao odlično do 50. minute, a potom je morao izaći zbog ozljede. Međutim, brzo će se vratiti u momčad.

“Razgovarao sam kratko s liječnikom i rekao je kako će sve biti u redu. Ozljeda nije ozbiljnije naravi”, otkrio je Sarri.

Kovačić je u ekipi igrao uglavnom na lijevoj strani sredine terena, gdje često surađuje s najvećom zvijezdom Edenom Hazardom. Njih dvojica se sjajno nadopunjuju, što Sarrija jednostavno oduševljava.

“Hazard se vratio s okupljanja reprezentacije tek prije dva dana i dobio je dan odmora više, a poručio sam mu kako sam siguran da može zabiti i 40 golova u sezoni. A uz njih dvojicu, potroši puno manje energije jer ne igra daleko od gola, nego samo u posljednjoj četvrtini. Prije sam mislio da je Hazard jedan od najboljih igrača na svijetu. Sada sam se predomislio – on je najbolji! I još će biti bolji sada kada igra bliže golu, ali i Mateo ima velike zasluge za to”, kazao je Sarri, koji ima jasan cilj.

“Moj cilj je da budemo najbolja momčad u Engleskoj, ali to se ne može napraviti u mjesec dana. Možda će nam trebati cijela sezona, možda malo više”, zaključio je.