Sastanak čelnika Gruda i Imotskog

Na radnom sastanku u uredu gradonačelnika Imotskoga, na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Ivan Budalić, načelnik Policijske postaje Imotski Zvonko Bubalo, pomoćnik načelnika Policijske postaje Imotski za graničnu kontrolu Ante Baketić i načelnik susjedne hercegovačke Općine Grude Ljubo Grizelj, govorilo se o rješavanju problema dugih čekanja na prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom tijekom cijele godine.

„Ovaj problem izražen je u turističkoj sezoni, ali tijekom cijele godine građani i gospodarstvenici susreću se s dugim kolonama. Ovo je inicijalni sastanak i dogovorili smo buduće susrete, na kojima će biti uključen još veći broj ljudi s obje strane granice i nadam se pozitivnom ishodu ove priče“, istaknuo je imotski gradonačelnik Ivan Budalić, dodavši da je rješavanje ovoga pitanja jedan od ključnih čimbenika kada je u pitanju razvoj gospodarstva. Podsjetimo, na području Imotske krajine i susjednih hercegovačkih općina živi preko 100 tisuća stanovnika, pa je komunikacija preko granice za većinu stanovništva svakodnevica.

Prelazak granice, posebice za stanovništvo koje živi u blizini, postaje teže u ljetnim mjesecima, no uvođenje reda posljednih godina često ostavi i neke nelogične odredbe koje koče kretanje lokalnog stanovništva i njihovih roba. Nadamo se kako će i ovo uskoro postati predmet razgovora nadležnih s obje strane granice.