Savez za promjene zajednički protiv Dodika i SNSD-a

“Savez za promjene borit će se protiv režima u Republici Srpskoj (RS) koji predvodi Milorad Dodik”, izjavio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Nakon sastanka lidera stranaka članica Saveza za promjene, najavio je da će stranke koje čine taj politički blok, SDS, PDP i NDP, imati zajedničke kandidate za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz RS-a na idućim općim izborima.

“To će biti oni kandidati koji imaju najviše šanse da se dođe do pobjeda koja je potrebna svim građanima da ostanu u RS-u i tu grade svoje živote”, rekao je Govedarica na konferenciji za medije u Banjoj Luci.

Na sastanku čelnika stranaka Saveza za promjene bilo je riječi i o “aferi prisluškivanje” te su dali potpuno podšku ministru sigurnosti Draganu Mektiću da se, kako je rekao, nastavi boriti protiv “pravosudno-političkog zla koji u svojim kandžama drži građane RS-a”.

Rekao je da ne očekuje da će glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić podnijeti ostavku.

“Tražimo da se utvrdi tko je proizveo tog famoznog Šimića te tko je iza njega stao. Očekujemo da netko nakon ove afere okusi malo robije”, ustvrdio je Govedarica ističući da ima i poštenih tužitelja.

Utvrdili su i da su srpski ministri napravili “dobar korak” kada je u pitanju transportna zajednica jer je time omogućeno usaglašavanje, predstavljanje i deblokada investicijskih sredstava te ne vidi razlog da vlast RS-a kritizira taj dogovor usvojen u utorak na sjednici Vijeća ministara BiH.

U Savezu za promjene smatraju da je važna deklaracija o opstanku srpske nacije i Srba koju je predložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Fond koji se planira napraviti za određene projekte ne treba se politizirati i da Dodik kod Vučića lobira za projekte u općinama u kojima je na vlasti SNSD”, dodao je.

Govedarica je precizirao da u Savezu za promjene nisu promijenili ni stav prema NATO-u, ali smatraju da pristupanje BiH tom vojnom savezu nije na dnevnom redu.

Rekao je i da su SDS, PDP i NDP dugoročno opredijeljeni za djelovanje Saveza za promjene, a otvorena su vrata i drugim strankama koje prihvaćaju stavove Saveza.