U sedmoj akciji darivanja krvi u Širokom Brijegu prikupljene 102 doze krvi

U sedmoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Širokom Brijegu prikupljene su 102 doze dragocjene tekućine, a akciji se odazvalo 115 ljudi. Akcija je počela u 9:30 sati, a zbog velikog odaziva završila je tek u 14:00 sati.

Akcija je održana u organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg te u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljskom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

Svim darivateljima osiguran je besplatan ručak zahvale u restoranu ”Kod Čolića” gdje se akcija i održala.

”Izuzetno smo zadovoljni današnjom akcijom i ovako velikim odazivom. Veseli nas što smo vidjeli dosta mladih koji ne gube kontinuitet darivanja krvi, ali i onih koji su prvi put darovali krv. Također, vrijedi pohvaliti i naše višestruke darivatelje koji se odazovu na svaku našu akciju. Od srca se zahvaljujemo svima koji su došli danas jer su ovim humanim činom uvelike pomogli ljudima u potrebi, a u konačnici će njihova krv spasiti nečiji život”, izjavili su iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Krv je danas darovao i rekorder Širokog Brijega Ivica Šaravanja kojemu je ovo bilo 59. darivanje, a 57. put je krv dao i predsjednik Crvenog križa Široki Brijeg Srećko Slišković.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Širokog Brijega održat će se 12. rujna u Mjesnoj zajednici Uzarići u vremenskom razdoblju od 9:30 do 11:30 sati.

Popis svih ovogodišnjih akcija možete pogledati na službenoj Facebook stranici Crveni križ Široki Brijeg.

Izvor: Jabuka.tv