Simfonijski orkestar Mostar i Studij glazbenih umjetnosti uljepšali Veliki tjedan

Pripreme za Uskrs u punom su jeku. Pored kupovine namirnica i spremanja domova, za vjernike je na prvom mjestu svakako duhovna priprema. Kako bi ovaj blagdan dočekali spremni, pobrinuli su se Simfonijski orkestar Mostar i Studij glazbenih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. U crkvi sv. Petra i Pavla održali su koncert “Stabat Mater” odnosno Gospin plač.

Brojni vjernici koji bili u kapelici crkve sv. Petra i Pavla imali su priliku doživjeti 50 minuta užitka u sakralnoj glazbi. Kroz prekrasnu Pergolesijevu skladbu “Stabat Mater” prisjetili su se muke Blažene Djevice Marije kada Isus biva razapet na križu. Izvedbu su upriličili Simfonijski orkestar Mostar i Studij glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Klasična glazba sve je popularnija među domaćom publikom, a samim time ovakvi koncerti sve su posjećeniji. Sakralna glazba poprilično se njeguje i kroz sam studij.

Suradnja Simfonijskog orkestra i Studija glazbenih umjetnosti njeguje se godinama. Nekadašnji glazbeni studenti danas su članovi Simfonijskog okrestra, što uvelike obogaćuje glazbenu scenu Hercegovine.